Make your own free website on Tripod.com

Murtad di Malaysia(Akan dipadam atas permintaan)

Assalamualaikum,

Bismillah Hirrahmaanirrahim, moga-moga apa yang saya tulis ini termasuk dalam senarai cerita benar, dan moga-moga ada hati-hati yang akan tersentuh apabila menghayati dan mengenangkan untung nasib adik-adik kita yang sedang tenggelam dalam arus gelombang Kristianisasi ini. Amin! 

Bermula kata, memang benar gelombang Kristian ini sedang melanda hebat daerah Kulim Bandar Bharu yang ber'penghulu'kan YB Datuk Kadir Syeikh Fadzir sebagai Ahli Parlimennya.

Maklumat sahih mengatakan bahawa setakat ini beberapa buah sekolah menengah di daerah Kulim telah dan sedang menerima asakan hebat dari puak-puak kaffir laknatullah ini. Antara sekolah-sekolah yang terbabit ialah Sekolah Menengah Lunas, Sekolah Menengah Sungai Kob, Sekolah Menengah Panglima Besar, Sekolah Menengah Sultan Badlishah dan Sekolah Menengah Kulim. Saya tak pasti berapa ratus orang yang benar-benar sudah berjaya dikristiankan mereka, tetapi saya cukup pasti bahawa jumlah yang terbabit ialah seramai 1037 orang.

Kalau sesiapa yang berkesempatan berbicara dengan salah seorang daripada adik-adik kita yang telah berjaya dikristiankan itu, kita akan dapati cerita yang hampir sama akan kita dengar. Latarbelakangnya sama saja, mereka ini diberi "duit saku" sebanyak RM50 seminggu, dan dibawa ke sebuah gereja berdekatan Bukit Mertajam (sempadan daerah Kulim). Gereja ini cukup famous di sebelah sini, dan menurut seorang saksi yang terlibat secara langsung dalam kes ini, gereja itu ialah Gereja St Anne di Bukit Mertajam! RM50 SEMINGGU UNTUK SEORANG BUDAK TINGKATAN DUA BESAR NILAINYA!!

Sebenarnya, banyak kisah yang kita dengar berkaitan isu ini; tapi seperti juga kes Aishah Bokhari, kita rasa tak ada gunanya kita mewar-warkan ke seluruh negara, kerana orang-orang Melayu hari ini sudah hilang sensitiviti keislamannya. Setiap isu panas yang timbul, paling kuat pun boleh bertahan selama 3 minggu, selepas itu terus hilang dibawa angin. Isu Aisyah dan isu Pembunuhan Tiga Beranak di Bandar Sunway malam Valentine 1998 menjadi bukti yang paling nyata!! ORANG MELAYU CUMA AKAN TERSEDAR APABILA SESUATU ISU ITU KENA KAT BATANG HIDUNG MEREKA SENDIRI!!

[Kerana itu, kadang-kadang saya sendiri dah naik malas nak tulis cerita-cerita macam ini; di kadang yang lain, terlintas satu rasa di sudut hati saya minta supaya Tuhan bagi 'anak-anak depa' jadi macam Aisyah - kot baru nak sedar langit tinggi rendah - nauzubillah hi min zalik].

Berbalik kepada cerita budak-budak sekolah di Kulim diberi upah RM50 seminggu untuk masuk Kristian; kerana begitu ramai yang sudah termakan dengan jarum halus Kristian ini, maka banyaklah cerita yang kita dengar. Antara yang terbaru ialah satu cerita dari sebuah kampung bernama Kg Naga Lilit.

Kampung Naga Lilit ini adalah sebuah kampung Melayu tradisional dalam daerah Kulim, penduduknya adalah Islam pure (tak kiralah apa parti). Anak-anak gadis ke sekolah bertudung, jadi memang tak pernah dan tak boleh bayang dek orang-orang kampung itu kalau anak-anak gadis mereka yang bersih dan suci ini boleh end up jadi Kristian. TAPI, ITULAH YANG TERJADI, DI BAWAH TUDUNG LITUP ITU TERSEMBUNYI SALIB-SALIB KRISTIAN!!

Salah seorang anak gadis yang terlibat itu bersekolah di Sekolah Menengah Lunas. Asal ceritanya, apabila cikgu buat 'spot-check', terjumpa salib kristian dalam kotak pensil. Kemudian cikgu buat pemeriksaan detail lagi, dan hasil pemeriksaan yang detail inilah yang membuatkan kita terperanjat. Sekarang sudah heboh diperkatakan orang bagaimana budak-budak ini sanggup membuat lambang salib di tubuh mereka sendiri menggunakan duit siling RM1 yang dibakar panas dan ditoreh di badan mereka. Di bahagian mana dilakarkan lambang salib itu? – DI BAHAGIAN BAWAH PAYU DARA!!! MASYAALLAH!!

Dipendekkan cerita, sebanyak 13 orang anak-anak Kampung Naga Lilit telah berjaya dikristiankan. Lantas atas kesedaran dan prihatin terhadap masa depan mereka dan atas rasa tanggungjawab sebagai orang Islam, lalu dikemukakan orang permasaalahan ini kepada pihak JKKK Kampung Naga Lilit. Nak tahu apa kata JKKK? "ALA, NAK BUAT APA PERBESAR ISU INI? INI ISU REMEH SAJA!!!"

[Remeh!!] Lalu, pihak-pihak yang berkenaan bawa pula isu ini kepada AJK Masjid. Atas rasa prihatin mereka, pihak AJK Masjid telah memanggil ibubapa yang terlibat serta pihak polis untuk bersekemuka. Saya difahamkan OSC Kulim sendiri turun ke kampung Naga Lilit untuk membincangkan isu ini. Antara hasil rumusan ialah pihak AJK Masjid akan membawa isu ini ke peringkat Majlis Agama Islam Negeri Kedah. Apa perkembangan terbaru, wallah hu aklam.

YANG PASTINYA 13 ORANG BUDAK SEKOLAH MENENGAH, ANAK-ANAK ORANG MELAYU KAMPUNG NAGA LILIT SUDAH HEBOH DIKATAKAN ORANG DAH MASUK KRISTIAN!!

Nak jadi ceritanya pula, ada seorang bapa yang tak dapat menerima hakikat bahawa anaknya sudah masuk Kristian, sepertimana cerita-cerita yang kita dengar bagaimana reaksi ibubapa apabila kita bagitau yang anaknya sudah jadi penagih dadah; walaupun anaknya itu menagih di depan matanya sendiri, tapi sebagai ibu, sebagai bapa, ia tak akan dapat menerima hakikat bahawa anaknya sudah jadi penagih dadah.

Begitu juga dengan cerita di Kampung Lilit ini; salah seorang bapa yang terbabit (anaknya di tingkatan dua - bertudung) dikatakan akan menyaman pihak AJK Masjid dan Pihak Polis kerana membesarkan isu ini. SAMA-SAMALAH KITA TUNGGU 'SIAPAKAH' LAWYER YANG AKAN DIPILIHNYA NANTI!!

Sebenarnya, di kampung Lilit ini, cerita orang masuk Kristian bukan saja terhad kepada budak-budak pompuan. Ada cerita yang sampai ke pengetahuan saya bagaimana seorang pelajar lelaki Melayu sudah 3 bulan tak balik-balik kerana berkawan dengan seorang pelajar Cina Kristian. Budak Kristian ini anak orang kaya; dan dikatakan bahawa si budak lelaki Melayu ini telah diberikan handphone dan kereta oleh keluarga Cina Kristian itu. Sehingga berita ini ditulis, kaum keluarga budak lelaki Melayu ini masih tertunggu-tunggu kepulangannya.

KALAU RM50 SEMINGGU PUN BUDAK-BUDAK SEKOLAH SANGGUP MASUK KRISTIAN, INIKAN PULA KALAU DAPAT KERETA DAN HANDPHONE!!

[Sudah hina sangatkan agama Islam hari ini??]

Ini pula cerita-cerita yang saya tak pasti kesahihannya, tapi kerana ini yang dibualkan orang; maka saya tulis juga di sini untuk tatapan bersama. Sekiranya ada penafian dari mana-mana pihak, sila hantar terus kepada laman diskusi ini:

Seperti yang saya tulis di atas, bukan hanya Sekolah Menengah Lunas yang terbabit, tapi ada sekurang-kurangnya 4 buah sekolah lagi yang terlibat. Antaranya ialah Sekolah Menengah Sultan Badlishah. Diberitakan orang bahawa mastermind Kristianisasi di Sekolah Men. Sultan Badlishah ini dikepalai oleh seorang guru berbangsa India yang bertugas sebagai guru kaunseling. Budak-budak pompuan yang terbabit diberikan RM50 seminggu dan dibawa ke gereja di Bukit Mertajam itu melalui arrangement oleh guru berkenaan. Untuk setiap kepala yang berjaya dikristiankan, beliau akan dibayar RM3000 seorang.

BAYANGKANLAH, KALAU 10 ORANG SAJA DAPAT DIMURTADKAN - BERAPA LUMAYAN PENDAPATAN SAMBILANNYA!!!

Selain dari itu, di sekitar Kulim, sudah heboh diperkatakan orang bahawa antara "Orang Atas" dalam agenda mengkristiankan anak-anak Melayu ini ialah seorang wakil rakyat berbangsa India yang menang dalam pilihanraya lepas mengalahkan calun pembangkang (seorang Ustaz) dalam salah satu DUN di daerah Kulim, yang mana di kawasan DUN berkenaan penduduk Melayunya merupakan golongan majoriti -42.10%!! UNDI LAGI, JANGAN TAK UNDI!!

Akhir kata, secara peribadi, saya sudah hilang semangat hendak memperkatakan mengenai isu Murtad ini. Tak ada gunanya kita nak marah-marahkan puak-puak Kristian ini, sedangkan kerajaan kita yang mengamalkan konsep "Piagam Madinah ala Hamid Othman" ini tidak pun memandang endah kisah budak2 kampung dikristiankan. Bila sembang bab murtad ini, se-aci boleh saya cuba nak elak dari mencampur adukkan dengan isu PAS-UMNO, tapi puas saya cuba, tetap tak jumpa jalan penghujungnya. Apabila Ustaz Hadi Awang cuba bawa isu Murtad ke Parlimen, orang-orang kita berbangsa Melayu Islam yang ramai-ramai dalam Parlimen itu cakap, "Ala, ini isu remeh temeh, tak perlu disegerakan". MEMANG TAK PERLU DISEGERAKAN SEBAB BELUM KENA KAT BATANG HIDUNG MEREKA SENDIRI!!

Isu yang paling wahid dalam agenda kesinambungan ummah di bumi Malaysia ini kalau kita tekan lebih-lebih, nanti depa kata kita cuba nak mainkan isu politik!! Walaupun apa depa nak kata, saya mewakili anak-anak saya yang sedang membesar ini, dengan penuh rendah hati merayu kepada semua sahabat-sahabat di luar sana, tak kira apa jua jawatan dan apa jua pegangan politik, supaya for once and all, tolonglah ambil berat isu Murtad ini. Janganlah jadi macam JKKK Kampung Naga Lilit, yang mungkin sudah kena brainwash dengan mamanda JAKIM: "Jika kamu ditanya orang mengenai isu Murtad, maka jawablah dengan lidah yang terang lagi fasih bahawa sesungguhnya isu murtad ini adalah benda remeh-temeh dan tidak perlu diperbesar-besarkan!!".

Wassalam,

Sahabat Dalam Islam

H-Net* ISU MURTAD LAGI?

From:Engku Hamid Engku Seman <pak_engku@yahoo.com

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Assalamualaikum,

Seorang ustaz dari utara Semenanjung yang menyampaikan satu kuliah subuh di masjid kariah saya memberitahu bahawa gejala murtad kini semakin berleluasa di Kulim, Kedah. Ianya bermula dengan 14 orang pelajar tingkatan 2 hingga 4 yang didapati memakai salib ( dalam tudung mereka). Sekarang angkanya meningkat kepada hampir 100 orang, dgn pakaian baju dan seluar hitam, kening dicukur serta berperwatakan seperti bohsia, mengadiri upacara agama Kristian di Kulim. Brokernya pula seorang perempuan Melayu.

Saya tidak berkesempatan utk bersembang dgn ustaz ini selepas kuliah kerana ada urusan lain. Jika ada di kalangan netters yg mengetahui tentang perkara ini, atau saudara Pak Din kita yg mungkin mengetahui tentang isu murtad di Kulim ini, sila dapatkan maklumat terkini utk dikongsi bersama. Semoga alaf baru, bukan merupakan alaf kehancuran bagi bangsa Melayu.

Wassalam

KU MID

Subject: Untuk iktibar & renungan bersama.

Perhatian!Sejak kebelakangan ini, penyebaran agama kristian di negara kita begitu berleluasa.Mengikut perkembangan terkini, mereka sedang bergerak aktif di KL. menurut sumber tidak rasmi pula, mereka sedang menggunakan taktik terbaru iaitu mencampurkan 'holy water' ke dalam 'mineral water' Menurut sumber itu juga, 'produk' ini telahpun berada dalam pasaran dan boleh didapati di PKNS dan Bukit JalilTolong perhatikan jenama – jemana 'mineral water' berikut: Al-Mansur,Al-Barakah dan Bestari.Sila sebar seluasnya maklumat ini.

Petikan dari Persidangan Guru-Guru Agama Klang.

ASSALAAMU'ALAIKUM semua,

Selepas baca, sila panjangkan segera kepada sahabat-sahabat. Semoga Allah SWT memelihara kita dan generasi kita yang akan datang.Tolong jangan pandang remeh terhadap perkara ini; "Sesal dulu pendapatan; Sesal kemudian tiada berguna. 

MESSAGE DARI STUDENT UPM.

ASSALAAMU'ALAIKUM semua. Sahabat-sahabat sekalian!Berikut adalah berita terkini tentang suatu isu tergempar yang dapat kami ceritakan secara ringkas.Isu tergempar ini adalah berkenaan apa yang sedang berlaku di UPM tentang gerakan Missionaries (kristianisasi) yang begitu giat bergerak. Kepada sesiapa yang pernah berkunjung ke UPM, pastinya anda akan sedar bahawa di pintu masuk UPM 'tersergamnya' sebuah gereja!Inilah satu-satunya Institusi Pengajian Tinggi Awam (IPTA) di Malaysia yang 'mempunyai' geraja.

Apa yang lebih menyakitkan hati lagi membimbangkan, gereja tersebut bakal diperbesarkan.Pada mulanya, gereja itu menerima peruntukan bernilai RM 1 juta, namun mengikut perkembangan terbaru, peruntukan tersebut telah dinaikkan kepada RM 3 juta!Inilah isu yang sedang kami tentang habis-habisan! Namun, sebaliknya pihak gereja sedang mengumpulkan tandatangan sebagai justifikasi terhadap gerakan mereka yang kononnya dilakukan atas dasar ingin membantu golongan miskin, mangsa rogol, anak yatim dan sebagainya. Inilah salah satu perkara yang amat kami gusarkan. Kami sedang memikirkan penyelesaian yang terbaik buat waktu yang terdekat ini. Setakat ini, sudah terdapat lima kes pelajar Matrikulasi UPM menukar agama kepada kristian!Dan apa yang malang, kesemuanya adalah pelajar Siswi. Apa yang lebih menyakitkan hati, para Missionaries yang menyebarkan dakyah kristian ini menggunakan taktik kotor. Mereka menyelinap masuk ke dalam bilik asrama dan mencampurkan 'holy water' ke dalam sebarang bekas air pelajar seperti jag air, flask, dan seumpamanya.

Perkara di atas begitu serius, dan dilaporkan terdapat satu kes di mana sehingga kesemua anggota sebuah dorm tidak dapat mengucap dua kalimah syahadah akibat terminum air yang dijerang di lobi (yang telah dicampurkan 'holy water' oleh Missionaries laknatullah ini). Lantaran itu, para pelajar Islam di UPM ini sentiasa perlu berwaspada serta berasa amat cemas dan Tidak selamat berdasarkan perkembangan terbaru ini. Kami, sesetengah pelajar UPM, terpaksa membuat rondaan malam, bagi mengesan dan menjejaki kegiatan Missionaries ini dan seterusnya mengambil tindakan sendiri sekiranya pihak UPM tidak berbuat apa-apa bagi menangani hal ini.

Berdasarkan pemantauan kami, terdapat satu kejadian di mana terdapat sebuah kereta Kancil berwarna merah, meronda kawasan Kolej beberapa kali sekitar tengah malam.Kereta tersebut dipandu lelaki tua berbangsa Tionghua berkepala botak, manakala di sebelahnya pula duduk seorang perempuan tidak bertudung kepala.Jika tidak memikirkan akan berlakunya huru-hara, mahu sahaja kami bakar gereja tersebut (jika diturutkan hati kami yang marah ini). Kepada para pembaca, tolonglah doakan sekali akan keselamatan kami dan para pelajar Islam UPM yang lain. Dan doakanlah pelajar-pelajar yang telah memeluk agama Kristian itu kembali ke pangkal jalan.

Baru semalam kami mengadakan program solat hajat secara beramai-ramai di Kolej. Namun begitu, apa yang lebih menyedihkan, kami tidak mampu berbuat apa-apa bersifat 'offensive' terhadap perkara ini.Kesemua pelajar yang telah menukar agama itu sudah pasti telah melebihi had umur 18 tahun. Jadi, mengikut undang-undang negara kita, mereka bebas memilih agama masing-masing dan sebaliknya orang yang memaksa mereka kembali kepada agama Islam boleh didakwa!Ikhtiar kami yang terakhir ialah dengan berbanyak-banyak berdoa kepada Allah SWT agar Allah menyelamatkan kami daripada fitnah besar ini. Kami tidak sanggup melihat pada sesi pengajian akan datang, para pelajar junior kami terdiri daripada Melayu kristian!Doa kalian juga amat-amat kami harapkan. Sedih benar rasanya apabila mengenangkan 'tragedi' ini.Semoga berjumpa lagi.

P/S:Tolonglah 'forward'kan e-mail ini kepada sahabat-sahabat kita. Tolonglah hindarkan anak-anak Melayu ISLAM kita daripada termakan racun dakyah kritianisasi ini, di samping kita juga perlu menjaga diri kita sendiri.INSYA-ALLAH setiap usaha yang murni kerana ALLAH, akan diberkati!

Yang menghantar jenazah ada tiga macam, yang dua kembali, satu tinggal menemaninya. Yang menghantar ialah keluarganya, hartanya pulang dan yang tinggal menemaninya ialah amalannya. (Sahih Muslim)

ęCynari Creation 2000