Make your own free website on Tripod.com

Chechnya

Assalamualaikum....
 
ikhwah dan akhawat, memang peristiwa chechen sudah lama diperkatakan. just to freshen up rasa ukhuwwah kita dengan umat Islam di seluruh dunia. Banyak lagi info berkaitan topik ni boleh didapati di http://www.qoqaz.com.my/
 

Pembunuhan Kejam ke Atas Penduduk Awam Chechen yang Tidak Layak Untuk Mendapatkan Perlindungan Kemanusiaan. (Tambahan 12 Mac 2000)

SIAPA kata bahawa Peperangan ini hanyalah terhadap pengganas dan bukannya penduduk awam yang tidak bersalah
SIAPA kata bahawa Peperangan ini tiada kaitan dengan agama?
Dan 1 bilion umat Islam seluruh dunia hanya mampu melihat gambar-gambar ini tetapi masih sanggup mendiamkan diri???

 
Wanita muslim ini sedang mencari mayat abangnya,suaminya atau anaklelakinya  Kubur-kubur muslim Chechen selepas diikat dengan wayar
 
kejadian sama berulang lagi: dari Bosnia ke Kosova ke Burma dan
sekarang di Chechnya. Tanda salib dan swastika dikelar di atas dada-dada lelaki dan wanitamuslim.
 
Gambar Mayat Orang Chechen umur bawah 10 Tahun
 
  
 
 
Gambar para mujahideen ni mengingatkan program akhawat di KEMAWI. Bezanya mereka ber'train' di padang bersalji dan dalam keadaan yang sangat genting. Berikut adalah petikan yang diambil dari qoqaz.com:
 

SERUAN KEPADA YANG MEMPERCAYAI

WAHAI MUSLIMIN,SERUAN INI DITUJUKAN KEPADA SEKELIAN MUSLIMIN di seluruh dunia, di timur dan di barat. Perangilah musuh dengan jiwa raga dan hartamu! Perangilah musuh dengan doa kepada Allah Yang Maha Agung supaya Dia menganugerahi kejayaan pada saudara-saudaramu yang tertindas di Chechnya.

Doamu ketika Ramadhan memberi kesan yang amat besar kepada para Mujahiddin, dimana moral mereka meningkat dan semangat bertambah.DOA-DOAMU AMAT PERLU BAGI MENGALAHKAN MUSUH ALLAH DI MEDAN PERTEMPURAN. Sesungguhnya para Mujahiddin merasai kuasa doamu di medan pertempuran dimana mereka telah menukarkan dari strategi bertahan kepada tektik menyerang, yang mengakibatkan kekalahan demi kekalahan bagi pihak musuh.

Walau bagaimana pun perang belum berakhir, dan pengeboman terus berlangsung.MENGAPA DOA MU UNTUK MUJAHIDIN TELAH TERHENTI ATAU BERKURANGAN ? Adakah kerana keletihan berdiri di dinihari meminta Allah menganugerahi belas kasihan dan kejayaan kepada saudaramu di Chechnya? Telah hilangkah kesabaran menanti doa mu dimakbulkan? Ketahuilah , Allah SAW sesekali tidak akan letih mendengar doa mu. Allah hanya akan berhenti mendengar sekiranya kamu berhenti menandah tangan berdoa.

Para Mujahiddin dan sekelian saudaramu di Chechnya menyeru kamu menyertai mereka memerangi musuh Allah. PERNANILAH MUSUH SECARA TERUS DENGAN BERTERUSAN BERDOA UNTUK SAUDARAMU DAN RASAILAH KUASA DOA ITU, DIMANIFESTASIKAN DI MEDAN JUANG.Para muslimin berdoalah untuk para Mujahiddin tanpa henti sehinggalah Allah Taala menganugerahi kejayaan mutlak kepada Islam di Chechnya. Dan ketahuilah saudaraku,BAHAWA DOA MU LEBIH BERKUASA DARIPADA SENJATA YANG PALING CANGGIH DAN HEBAT DARI BALA TENTERA YANG BESAR

Kalahkanlah kelemahan di dalam dirimu dan berdoalah bagi saudaramu ketika sembahyang lima waktu, di tengah malam, withir dan qiyam. Berdoalah untuk kejayaan bagi Mujahiddin, dan kepayahan yang dialami oleh saudaramu akan segera berakhir. Kami dalam kepayahan yang tiada siapa yang mengetahui kecuali Allah Yang Maha Agung. Kapalterbang musuh mengebom dari udara, pasukan meriam menembak kami tanpa henti. BERMULAH HATILAH DENGAN DOAMU, BERJIHADLAH DENGAN MERENDAH DIRI DAN BERDOA UNTUK SUADARAMU DAN BANTULAH SAUDARAMU DENGAN INGATILAH MEREKA KETIGA KAMU BERSUJUD DAN KETIKA KAMU BERESENDIRIAN DENGAN ALLAH YANG MAYA AGUNG. DAN ALLAH TIDAK AKAN MEMPERSIAKAN GANJARAN BAGI YANG MELAKUKAN KEBAIKAN.

Wassalam

Ukhuwwahfillah Lestari Selamanya-

ęCynari Creation 2001